İş dünyasına önemli ölçüde katkısağlamayı amaçlayan Alanya Belediyesi, bu kapsamda İşyeri Ruhsata Uygunluk ÖnOnayı Sistemi uygulamasını hayata geçiriyor. Böylelikle, işyeri açmak isteyenvatandaşlar, yüksek maliyetlere girmeden önce işyerlerinin gerekli tüm yasaldüzenlemelere uygun olup olmadığını önceden öğrenerek, gereksiz zaman vemaliyet kayıplarının önüne geçebilecekler.

BAŞKAN ÖZÇELİK: "İŞYERİ AÇMASÜREÇLERİNİ KOLAYLAŞTIRIYORUZ"

Alanya belediyesi’nden girişimcilere kolaylık
Alanya belediyesi’nden girişimcilere kolaylık

Yeni sistemle ilgili açıklama yapanAlanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, "İlçemiz hızla büyüyen vegelişen bir şehir. Alanya’da iş kurmak isteyen girişimcilerimizin karşısındakiengelleri en aza indirmek, onları desteklemek ve işyeri açma süreçlerinikolaylaştırmak için çalışıyoruz. İşyeri Ruhsata Uygunluk Ön Onayı sistemimiz,bu doğrultuda attığımız önemli bir adım. Artık vatandaşlarımız, işyerleriniaçmadan önce gerekli tüm uygunlukları öğrenebilecek, böylece sürprizlerlekarşılaşmadan işlerini kurabilecekler. Bu sistem, girişimcilerimize zamankazandırırken, aynı zamanda maddi kayıpların önüne geçilmesini sağlayacak”dedi.

"EKONOMİK BÜYÜMEYE KATKISAĞLAYACAK"

Alanya’da iş dünyasına önemli katkısağlanacağını vurgulayan Başkan Özçelik, şunları söyledi, “Belediye olarakgirişimcilerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. İşyeriRuhsata Uygunluk Ön Onayı ile iş dünyamızın büyümesine ve Alanya’nın ekonomikkalkınmasına doğrudan katkı sağlayacağız. Bu uygulama, ileriki zamanda hayata geçirmeyidüşündüğümüz kent ticari hayatının planlanması için de bir ön çalışmaolacaktır.”

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

İşyeri Ruhsata Uygunluk Ön Onayısistemi ile işyeri açmayı planlayan girişimciler, henüz faaliyetlerinebaşlamadan önce Belediyeye başvurarak işyerinin ve faaliyet alanının ruhsatauygun olup olmadığını öğrenebilecekler. Başvuru yapan vatandaşlar, yangınakarşı gerekli önlemler alınmış olması ve mesleğin icrası için diğer yasalyükümlülüklerin yerine getirildiğini taahhüt ettikleri belgelerle Belediyedenön onay alacaklar. Bu süreç, girişimcilerin işyerlerine büyük yatırım yapmadanönce karşılaşabilecekleri olası ruhsat sorunlarını azaltarak, daha güvenli birbaşlangıç sunacak.

İNTERNETTEN YA DA İLGİLİ BİRİMEBAŞVURU YAPILABİLECEK

Vatandaşlar, İşyeri Ruhsata UygunlukÖn Onayı sistemine Alanya Belediyesi'nin www.alanya.bel.tr web sitesi üzerindenonline başvuru yapabilecek veya Belediyenin ilgili birimlerine şahsen başvurudabulunabilecek. Sistemin detaylarına ve başvuru koşullarına dair bilgiler,Belediyenin web sitesi üzerinden de erişilebilir olacak.