Alanya'da üniversite öğrencilerininve vatandaşların ulaşım sorunlarını çözmeye yönelik önemli bir adım atıldı.Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Doğan, Belediye GençlikHizmetleri Birim Sorumlusu Aksen Uçaner ve Akdeniz Gençlik Derneği BaşkanıMuhittin Alp, Alanya Özel Halk Otobüsü Kooperatifi yetkilileriyle bir arayagelerek öğrenci taleplerini ve ulaşım sorunlarını değerlendirdi. Toplantıda,Alanya Özel Halk Otobüsü Kooperatifi Başkanı Tevfik Yılmaz ve Başkan YardımcısıMurat Ertekin, mevcut ulaşım sistemini kapsamlı bir şekilde ele aldı.

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Alanya'da kent içi ulaşımda önemli adımlar atıldı
Alanya'da kent içi ulaşımda önemli adımlar atıldı

Kooperatif yetkilileri, hali hazırdauygulanmakta olan ulaşım modelinin dinamik bir sistem olduğunu, sahadakiaksaklıkların sürekli takip edilerek iyileştirmeler yapıldığınıbelirttiler.  Üniversite öğrencilerinintaleplerine yanıt vermek amacıyla çalışmaların hızlandırıldığını vurguladılar.

ARAÇ SAYISI 3’TEN 5’E ÇIKARILDI

Toplantıda görüşülen konulararasında, yeni 55 numaralı otobüs hattının öğrenci yoğunluğu nedeniylegenişletilmesi başı çekti. Daha önce 3 araçla hizmet veren 55 numaralı hattınaraç sayısı 5’e çıkarıldı. Bu değişiklikle birlikte hattın sefer sıklığı artırılaraköğrencilerin ulaşım sorunları hafifletilmiş oldu. Kooperatif yetkilileri,öğrenci trafiğinin yoğun olduğu güzergahları sürekli gözlemlediklerini veihtiyaç duyulan noktalarda sefer sayılarını artırmak için hızlıca müdahaleettiklerini aktardı.

ŞEHİR İÇİ HATLAR 5 DAKİKAYA İNİYOR

Alanya Özel Halk Otobüsü KooperatifiBaşkanı Tevfik Yılmaz, şehir içi otobüslerin şu anda her 10 dakikada birkalktığını ancak yarından itibaren bu sürenin 5 dakikaya indirileceğinisöyledi. Bu iyileştirmelerin özellikle öğrenci trafiğinin yoğun olduğu saatlerdebüyük bir rahatlama sağlayacağını ifade eden Yılmaz; "Ulaşım sistemimizsürekli güncelleniyor. Sahadaki her aksaklığı tespit ediyor ve çözümekavuşturuyoruz" dedi.

SORUNSUZ ULAŞIM İÇİN ÇALIŞMALARARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Belediye yetkilileri ve kooperatifinbu iş birliği, üniversite öğrencilerinin ulaşım problemlerine çözüm getirmekonusunda büyük bir adım olarak değerlendirildi. Akdeniz Gençlik DerneğiBaşkanı Muhittin Alp ise öğrenciler adına yapılan bu düzenlemelerin memnuniyetlekarşılandığını belirtti ve ilerleyen süreçte daha fazla iyileştirmeninyapılmasını umut ettiklerini dile getirdi. Söz konusu iş birliğiyle Alanya’dakiüniversite öğrencileri için ulaşım sorunlarının çözümü noktasında önemli birilerleme kaydedildi. Hem kooperatif hem de belediye yetkilileri, öğrencilerintaleplerini dikkate alarak çalışmalarını sürdürecek.