19. alanya uluslararası caz festivali yıldızlar geçidine sahne olacak

Türkiye’nin önemli kültür-sanat kentlerinden biri haline gelen Alanya, 4 gün boyunca Uluslararası Caz Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Organizasyonun resmi takvimi, düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

Antalya Gazetesi


Alanya Belediyesi tarafındandüzenlenen, Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı (ALTAV), Alanya Turistikİşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO)katkı, Dream Türk ve Radyo D’nin medya sponsoru olarak destek verdiği, “AlanyaUluslararası Caz Festivali” bu yıl 19’uncu kez gerçekleştirilecek. Bugüne kadarTürkiye’den ve yurt dışından birçok sanatçıyı ağırlayan Festival, 26-29 Eylül2024 tarihleri arasında tarihi Kızılkule Meydanı’nda Alanya Kalesi’nin ışıklarıaltında sanatseverlerle buluşacak. Etkinliğin bu yıl ki tanıtımı, AlanyaKalesi’ndeki Gardenia Restoran'da düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı.Programa, Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Başkan Yardımcısı Murat LeventKoçak, Başkan Danışmanı ve Organizasyon Koordinatörü Abdurrahman Açıkalın,Organizasyon Direktörü Nazmi Uyar ve Caz Sanatçısı Selen Beytekin ile basınmensupları katıldı. Başkan Özçelik, Başkan Yardımcısı Koçak, Başkan Danışmanıve Organizasyon Koordinatörü Açıkalın ile Organizasyon Direktörü Uyar, muzlifinden yapılan gömlekleri giyerek, katılımcıları karşıladı.

SİPAHİOĞLU'NA TEŞEKKÜR PLAKETİ

19. alanya uluslararası caz festivali yıldızlar geçidine sahne olacak

Belediye Başkanı Osman TarıkÖzçelik, Alanya'da Caz Festivali’ni ilk kez düzenleyerek geleneksel halegetirilmesinde büyük katkılar sağlayan geçmiş dönem Belediye BaşkanlarındanHasan Sipahioğlu'na teşekkür plaketi takdim etti. Alanya'nın muhteşem manzarasıve gün batımı eşliğindeki toplantı öncesi katılımcılara büyüleyici sesiyleeserler seslendirerek sürpriz yapan Selen Beytekin, organizasyonun bu yıl dadolu dolu geçeceğinin sinyallerini verdi.

19. alanya uluslararası caz festivali yıldızlar geçidine sahne olacak

AÇIKALIN: “20. YILINDA ÇOK DAHA İYİ VE GENİŞ KATILIMLI BİRORGANİZASYON OLACAK”

19. alanya uluslararası caz festivali yıldızlar geçidine sahne olacak

Programın açılışında konuşanOrganizasyon Koordinatörü Abdurrahman Açıkalın, Belediye Başkanı Osman TarıkÖzçelik’in Başkanlığında oluşturulan yeni belediye yönetimi olarak, mevcutorganizasyonları bir adım ileriye taşımayı kendilerine prensip edindiklerinisöyledi. Açıkalın, “Alanya için yapılan her etkinliğe değer katmak için çabagösteriyoruz. Bu yılki festivalimiz, önceki yıllara kıyasla daha geniş birkapsama sahip. Festivalimizi bir haftaya yayıyoruz ve böylece İstanbul’dakiAkbank Caz Festivali ve İKSV Caz Festivali'nden sonra en uzun soluklu cazorganizasyonlarından biri haline geliyoruz. Ayrıca, festivalimizi tamamenücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz. Bir hafta boyunca sanatçı dostlarımızfestivalimizde yer alacaklar. İnşallah, gelecek yıl 20. yılını kutlayacağımızfestivalimizi daha da geniş bir organizasyon yapmayı hedefliyoruz” dedi.

19. alanya uluslararası caz festivali yıldızlar geçidine sahne olacak

UYAR: “CAZIN BÜYÜLÜ DÜNYASI İLE HERKESİ TANIŞTIRMAKİSTİYORUZ”

19. alanya uluslararası caz festivali yıldızlar geçidine sahne olacak

Organizasyon Direktörü NazmiUyar da, “Festivalimizin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen tüm belediyeçalışanlarımıza teşekkür ederim. Gelecek yıllarda caz festivalimizi daha da ileriyetaşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Umarım bu festival, cazınbüyülü dünyasını herkesin kalbine ulaştırır” diye konuştu.

19. alanya uluslararası caz festivali yıldızlar geçidine sahne olacak

KOÇAK: “TARİHİMİZE DE YAKIŞIR ÇOK KÜLTÜRLÜ BİR ORGANİZASYONYAPACAĞIZ”

19. alanya uluslararası caz festivali yıldızlar geçidine sahne olacak

Belediye Başkan YardımcısıMurat Levent Koçak ise, “19. kez düzenlediğimiz bu organizasyonun bir parçasıolarak burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Aslında çok katmanlı birşehirde yaşıyoruz. Helenistik Çağ’dan itibaren Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlıve Türkiye Cumhuriyeti’ne dair izlerin bulunduğu, hatta Milattan Önce 10 binyıllarına kadar uzanan bir tarihe sahip bir şehirdeyiz. Etrafa bakınca en az4-5 medeniyetin izlerini görebileceğiniz bir noktadayız. Aynı zamanda çokkültürlü bir şehirde yaşıyoruz. Alanya, tarihinden süzülerek gelen bu zenginkültür dünyasını, şehre yakışan her türlü organizasyonla daha da geliştirmekiçin elimizden geleni yapıyoruz. Başkanımızın talimatları doğrultusunda,yapılan tüm organizasyonların çıtasını her zaman bir seviye daha yukarıtaşımayı bir misyon edindik. Bu basın toplantısına katılarak bize güç verenherkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

19. alanya uluslararası caz festivali yıldızlar geçidine sahne olacak

BAŞKAN ÖZÇELİK: “MÜZİK İLE TOPLUMLAR ARASI BİR KÖPRÜKURUYORUZ”

19. alanya uluslararası caz festivali yıldızlar geçidine sahne olacak

Belediye Başkanı Osman TarıkÖzçelik, Alanya’da bir değişim başlatacaklarını ifade ettiklerini belirterek,"Müzik evrenseldir; uzaya sinyaller gönderirken bile müzik ve onunnotalarını göndeririz. 19. Alanya Uluslararası Caz Festivalimiz ile müziğinsadece bir eğlence olmadığını, insanları birleştiren, özgürleştiren veduygularını derinleştiren bir araç olduğunu düşünüyoruz ve göstermek istiyoruz.Şahsen, caz müziğinin benim için ayrı bir yeri vardır. İlk kez 1994 yılında,eşimle birlikte bir yurtdışı seyahatinde caz ile tanıştık ve o günden bugünedinlemeye ve izlemeye devam ediyoruz. Afrika’dan Amerika’ya taşınan caz,zamanla kendini geliştirerek sınırları aşmıştır. Bu anlayışla, dünyanın dörtbir yanından birbirinden değerli sanatçıları Alanya’da ağırlayıp, kültürlerarası bir köprü oluşturmayı hedefliyoruz.”

19. alanya uluslararası caz festivali yıldızlar geçidine sahne olacak

BAŞKAN ÖZÇELİK: “FESTİVALİN ÖTESİNE GEÇİP KÜLTÜREL BİR SİMGEOLMAK İSTİYORUZ”

19. alanya uluslararası caz festivali yıldızlar geçidine sahne olacak

Festival boyunca sahnealacak her bir sanatçının, cazın özgürlüğünü ve yenilikçiliğini yansıtacağınıkaydeden Başkan Özçelik, “Bu festival, sadece müzikseverler için değil, yerlive yabancı misafirlerimiz için de ilham verici olacak. Caz müziğinin modern,klasik ve yerel yorumlarını bir arada dinleme fırsatını hep birlikte bulacağız.Ayrıca, önümüzdeki yıllarda genç yetenekler için bir platform sağlayıp, sanatınrolünü yeni seslerle şekillendirmeyi de hedefliyoruz. Sanatın, eğitimlebirlikte ilerlemesi gerektiğine inanıyor ve her ikisinin de Alanya’danyükselmesini istiyoruz. Bunun için çalışmalarımıza devam ediyoruz.Festivalimiz, sadece bir müzik etkinliği olmanın ötesine geçip, şehrimizin tümdinamiklerini harekete geçirecek bir kültürel buluşma noktası oluşturacak” diyekonuştu.

19. alanya uluslararası caz festivali yıldızlar geçidine sahne olacak

CAZ SANATÇISI BEYTEKİN: “CAZ ZENGİNLERİN DEĞİL, HALKINMÜZİĞİDİR”

19. alanya uluslararası caz festivali yıldızlar geçidine sahne olacak

Caz Sanatçısı Selen Beytekinde, “19. Alanya Uluslararası Caz Festivali’nde sahne almaktan büyük mutluluk vegurur duyuyorum. Bunun benim için özel bir sebebi var. 2017 yılında yineekibimle birlikte buraya gelmiş ve burada sahne almıştım. O günden bu yana, bufestivale emek veren insanların, cazın özündeki gibi yalnız kalmayan, birbirinesahip çıkan, adeta bir aile gibi hareket eden ve bu mutluluğu, huzuru herkeseyayan bir ekip olduğunu gördüm. Türkiye’de ve dünyanın bazı yerlerinde caz,daha çok sosyal ve ekonomik açıdan yüksek kesimlerin dinlediği bir müzik olarakalgılanabiliyor. Ancak caz böyle bir şey değil. Caz, Afrikalıların Amerika’yagetirdiği, siyahilerin ezilmişliklerinden çıkmış, ruhla yapılan bir sokakmüziği. Aslında caz, insanlara ‘Sen yalnız değilsin. Zorluklar yaşayabilirsin,ama bunu insanları ezerek ya da zarar vererek değil, içindeki acıyı onararak vegüzel bir şeye dönüştürerek aşabilirsin’ diyen bir müzik. O yüzden bu bir halkmüziği. Bu nedenle, bu müziği insanlara ücretsiz sunabilmek ve herkesi biraraya getirebilmek çok önemli. Bu festivalin bir parçası olduğum için gerçektençok mutluyum” dedi.

CAZ MÜZİK HEYECANI 1 HAFTAYA YAYILACAK

Bu yıl Caz Festivalikapsamında, caz müziği daha geniş kitlelere sevdirmek amacıyla, 23-24-25 Eylültarihlerinde caz festivaline destek olmak isteyen işletmeler Caz gruplarınımisafir edecekler. Konuşmaların ardından 19. Alanya Uluslararası CazFestivali’nde sahne alacak ünlü isimler ve program akışı basına tanıtıldı.

AÇILIŞ 26 EYLÜL AKŞAMI CAZ MÜZİĞİN ÜSTADI HAYATİ KAFE İLEOLACAK

İlgi ve heyecanla beklenenfestivalin açılışı, 26 Eylül Perşembe akşamı saat 20.30’da caz dünyasının TheCrooner olarak adlandırdığı duayen isim Hayati Kafe’nin performansı ilebaşlayacak. “The Viking of Jazz” projesi ile cazseverlerin karşısına çıkacakusta isim, unutulmaz anlar yaşatacak. Aynı gece saat 22.00’da ise JudithNijland “A Jazz Tribute to Abba” projesi ile sanatseverlerle buluşacak. NTV'de"Selen Beytekin ile Müzik Sahnesi" TV programını ve Joy Fm, NTVRadyo, Flow Radio'da yıllarca kendi radyo programlarını yapmaya devam edenSelen Beytekin, Popüler dizi La Casa De Papel’de seslendirdiği jenerik şarkısı“My Life Is Going On” ile tüm dünyada bir milyarın üzerinde dinlenen CeciliaKrull, Müzik eleştirmenlerinin ‘siyahi ses’ olarak tanımladığı, 2013 yılındayayımlanan ‘MOMENTS’ adlı albümü Türkiye’de yayınlanmış ilk özgün ‘soul’ albümüolarak tanımlanan Dilek Sert Erdoğan, The Voice America’da Christina Aguileratakımı ile finale kalmasıyla tanınan aynı zamanda Kim Nicky olarak da tanınanKimberly Nichole, Caz dünyasının en önemli isimlerinden biri olarak kabuledilen Barış Doğukan Yazıcı ile müziğinde geleneksel İspanyol ezgileri vemodern dokunuşları bir araya getiren Monica Molina sahne alarak, doyumsuz birmüzik ziyafeti çekecek.