Engelsiz eller çiçek açtı

Alanya Belediyesi, 6 Ekim Serebral Palsi Farkındalık Günü dolayısıyla engelli bireylerin toplumda görünürlüğünü artırmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

Antalya Gazetesi


AlanyaBelediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen programla, 6 Ekim Serebral Palsi Farkındalık Günü’nedikkat çekildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında gerçekleştirilenetkinliğe, Belediye Başkan Danışmanları Faruk Konukçu ve Nazmi Zavlak, BelediyeMeclis Üyesi Halime Dim Ceylan, Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, SosyalYardım İşleri Müdürü Hüseyin Doğan, Belediye Engelsiz Park ve Yaşam Merkezimüdavimleri ile aileler katıldı. Etkinlikte yer alanlar, saksılara değişiktürlerde mevsimsel çiçekler dikerek toprakla buluşturdu ve can suyunu döktü.

SEREBRAL PALSİ NEDİR?

Engelsiz eller çiçek açtı

Doğumöncesi, sırası veya sonrasında yaşanan beyin hasarlarının bir sonucu olarakortaya çıkan ve bireyin kas iskelet sistemi ile zihinsel becerilerini etkileyenkalıcı bir durum olarak biliniyor. Bu bağlamda gerçekleştirilen etkinlik,engelli bireylerin hayata adaptasyonunu kolaylaştırmanın yanı sıra toplumun herkesiminde kapsayıcılık ve empati bilincini güçlendirmeyi hedefliyor.

Engelsiz eller çiçek açtı

KONUKÇU: “HEDEFİMİZTOPLUMSAL FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Engelsiz eller çiçek açtı

BaşkanDanışmanı Faruk Konukçu, yaptığı konuşmada, “Sosyal hizmetlerin asıl amacıkentteki dezavantajlı olan yurttaşlarımızın hayata aktif şekilde katılımınısağlayacak imkanlar yaratmak. Kentteki olanakları bu yönde inşa etmek ama bununtek başına bizim niyetimizle olması mümkün değil. Toplumda bunun bir ihtiyaçolarak karşılığını üretmekte çok önemli. O yüzden bu tip farkındalıketkinlikleri, toplumun bütün kesimlerinin bütün imkanlarıyla ve duygusuyla bu alanayönelmesiyle mümkün olabiliyor. Umarım bu etkinliğin sonuçlarını da çok çabukgöreceğimiz bir farkındalık etkinliği olur. Emeği geçenlere teşekkür ederim”dedi.

Engelsiz eller çiçek açtı

ZAVLAK: DÜZENLEMELERLESINIRLI KALMIYOR

Engelsiz eller çiçek açtı

BaşkanDanışmanı Nazmi Zavlak da bu anlamlı etkinliğin, Alanya Belediyesi’nin engellibireylere yönelik çalışmalarının yalnızca fiziki düzenlemelerle sınırlıkalmadığını, toplumsal farkındalığı artırma yönündeki çabalarını da ortayakoyduğunu söyledi.

Engelsiz eller çiçek açtı

CEYLAN: “TOPLUMUNBİLİNÇLENEREK ENGELLERİ AŞMAMIZA YARDIMCI OLMASI GEREKİYOR”

Engelsiz eller çiçek açtı

BelediyeMeclis Üyesi Halime Dim Ceylan ise, kendisinin de özel çocuk annesi olduğubelirterek şu ifadeleri kullandı; “Biz özel çocuk anneleri ve aileleri olarakdoğumdan eğitime kadar tüm yaşam sürecinde karşılaştığımız pek çok zorluklarvar. Bunları aşmak adına tabii ki toplumun bilinçlenmesi ve bizlere engelleriaşmamız için destek olması gerekiyor. Çünkü biz de ne yapmamız ve nasıl adapteolmamız gerektiğini, onları hayata nasıl hazır etmemiz gerektiğini öğreniyoruz.O yüzden bu ve benzeri farkındalık etkinliklerini çok önemsiyorum. Emeğigeçenlere teşekkür ediyorum.”

Engelsiz eller çiçek açtı

Engelsiz eller çiçek açtı

Engelsiz eller çiçek açtı